Google citygbg.se

Göteborg aero flygshow 2013

Royal Jordanian Falcons>>> | Hemvärnet>>> | Flygplan>>> | Dogfight>>>

italienska freece tricoloriAntonov An-2 var med i år igen. Flygplanet ägs av Kjell Brattfors som faktiskt startat en flygplats i Kattleberg strax norr om Älvängen. Älvängen ligger några mil norr från Göteborg längs med Älven. Antonov An-2 är det största enmotoriga flygplan med dubbla vingar. Det utmärker sig för sina STOL egenskaper. STOL står för Short Take-off and Landing. Det vill säga den behöver endast en kort sträcka för att lyfta respektive landa. Flygplanet tar upp till 10 passagerare, startar på mell1an 150 till 200 meter(beroende på utförande) och landar på 170.


GP skrev om Kjells "hemliga" flygplats 2011 och om hur grannarna larmade ambulans efter första landningen på hans flygfält. Det som sos hörde var att ett flygplan ramlat ner i skogen. Det var ingen som visste om flygfältet vid denna tid och helt plötsligt stod hela räddningskåren och knackade på hos Kjell Brattfors. Läs artikeln här>>>

focker against tummelisa
Mikael Carlsson fick visat upp sitt nybygge en Forcker Dr VII som var något av det värsta tyskarna kunde visa upp i slutet på första världskriget. Bakom planet till höger står en Tummelisa som konstruerades 1919 av en svensk konstruktör Henrik Kjellsson. I början kallades den för Tummeliten men eftersom den gärna ville lägga sig på rygg kallades den Tummelisa.

hem igen