Google citygbg.se

Dreamhack Göteborg 2009 .

Johan IT-gymnasiet i goteborg

Karl-Johan von Ackt heter denna datorspelsentusiast som representerade IT-gymnasiet i Göteborg. Karl-Johan berättar om en rolig skola, liggande på chalmers, som ger dig möjlighet att studera IT och ett annat ämne vid sidan om basämnena. Själv läser Karl-Johan naturvetenskaplig linje men är inte helt hundra på vad han vill göra i framtiden. Säger att han gott skulle kunna tänka sig starta eget så småningom. Karl-Johan ingår även i ett crew team på dream hack som hjälper till med information, uppsättning av bord o.s.v.

Karl-Johan berättar om spelandet i Counter strike. Du kan spela public och du kan spela team. I public spelar du själv och går ut för att skjuta ner så många som möjligt. I team sitter man ofta ihop i en klan där man samarbetar och åtar sig olika uppgifter. Nästan som i ett fotbollslag med back, center och målvakt. Man har just nu vissa svårigheter att utveckla counterstrike då det är grafiken som ger problem. Fördelarna med counterstrike har varit den goda balans man haft i spelare och motståndare samt att det inte krävt så mycket hårdvara att köra spelet.

stoldmarkning dreamhack

Karl-Johan visar den nya stöldmärkning man infört på datorer. Förut har många blivit av med datorer och skärmar på dream-hack. Detta undviker de nu genom att fästa ett chip på alla datorer och skärmar. Skulle någon flytta på din dator eller skärm och ägaren inte är i närheten så startar ett larm. Stöldmärkningen ser du här med en dream-hack symbol.

Detta är den laptop du får när du börjar på it-gymnasiet.

Se mer här>>>

hem igen