Google citygbg.se

Min version på en helt underbar sallad av Pasta

På sommaren när det blir varmt kan det vara gott med en kall pastasallad. Denna är väldigt populär bland folk som cyklar eller rör på sig. Salladen passar perfekt att ta med sig till jobbet eller picknicken. Salladen blir bättre om den får stå några dagar i kylskåp så blandar du en stor portion är det perfekt att ta med sig en portion en dag i veckan och nästa i slutet av veckan. Prova dig fram med olika grönsaker kryddor, oliver. Du kan även byta ut fetaosten mot mozzarella eller någon annan färsk ost.

Ingredienser


fyra deciliter kokt pasta (al dente),
ett litet isbergssalladshuvud,
en liten burk syltlök,
en liten purjolök,
en rödlök,
en burk tärnad fetaost,
en deciliter rödvinsvinäger,
tre matskedar olivolja,
en matsked grovmalen svartpeppar,
en matsked smulad oregano,
200 gram frysta ärtor och vad du själv kan hitta på.
Börja med att blanda dressingen från en deciliter vinäger och två-tre matskedar olivolja i en tom burk med lock. Häll i svartpeppar och oregano. Skaka om och låt den stå ett tag.
Skiva isbergssalladen och lägg den i en djup skål, lägg pastan ovanpå(när den svalnat), skiva löken och purjolöken ganska fint, slå detta i skålen. Häll av vasslet från fetaosten och blanda i. Häll i syltlökarna (utan spad). Lägg i dina frysta ärtor och avsluta med dressingen. Låt nu salladen stå och dra sig i kylskåp (under lock) ca ett dygn och du har en helt underbar sallad att ta med dig till jobbet utflykten eller bara som middag.

Med Al dente menas att pastan fortfarande har lite tuggmotstånd. Du skall alltså hålla ögonen på pastan när du kokar den och se till att den har lite gummiaktig konstistens när den är färdigkokt. Använd gärna en pasta som skall ha lite längre koktid. Du provsmakar under koket.

hem igen